Eventyr på land

Utforsk majestetiske fjell, dype skoger, og naturskjønne stier, kultur og byliv – alt guidet av våre kunnskapsrike eksperter som gir deg innsikt i områdets unike flora og fauna.

Arktisk Kystvandring

Bli med på en eventyrlig kystvandring, gjennom et landskap i evig forandring. Kjenn den milde sommerbrisen, eller saltsmaken i munnen en stormfull vinterdag!

Les artikkelen

Bådin Bryggeri

Et par steinkast fra sentrum ligger Bådin, Bodøs og Nordlands eget bryggeri.

Les artikkelen

Bodø’s byfjell Keiservarden

Bli med på en overkommelig fjelltur med 360 graders panoramautsikt! Fra toppen ser du helt til Lofoten og inn i Saltfjellet og Svartisen nasjonalpark!

Les artikkelen

Kjerringøy Gamle Handelssted

På Kjerringøy Gamle Handelssted, kjent fra flere Hamsun-filmer, er du midt inne i kongeriket hvor Nord-Norges rikeste mann, jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl regjerte på 1800-tallet.

Les artikkelen

Lavvoeventyret

Lavvo er et tradisjonelt samisk telt som samene har vært brukt i over 2 000 år. Våre lavvoer egner seg utmerket for dem som vil ha en annerledes opplevelse i naturen, nesten uansett vær og vind.

Les artikkelen

Newton Flight Academy

Flyvning for nybegynnere: Er du nybegynner anbefaler vi at du starter med ”grunnpakken”. Vi flyr med énmotors maskin, en Cessna 142. Du vil ta av fra Bodø Lufthavn, og fly i området rundt Bodø. Underveis vil du få lære å holde riktig høyde, mens du manøvrerer flyet i sirkel. Flyturen ender med landing på Bodø Lufthavn. Du får hele tiden veiledning fra vår instruktør.

Les artikkelen

Nordlystur

Det er mange vitenskapelige måter å beskrive nordlyset på, men for oss som bor her i nord er dette fenomenet helt magisk! Det er også en naturlig del av livet, og nordlyset har vært en vital kilde for mytologi, legender og kunst. Bli med oss på jakt etter Lady Aurora, vi garanterer en opplevelse for livet!

Les artikkelen

Norsk Luftfartsmuseum

På Norsk Luftfartsmuseum kan du stå øye til øye med et ekte U2-fly, og du kan vandre rundt i timevis blant sivile og militære konstruksjoner. Med sine 10.000 kvadratmeter tilbyr museet stor bredde og dybde i sine utstillinger. Her får du gjenoppleve historien fra da Vinci og brødrene Wright og helt frem til dagens digitale løsninger.

Les artikkelen

Svartisen

Har du noen gang drømt å være polfarer? Vandre over store isbreer, kjenne det knase under stegjernet, se krystallene glitre i sollyset når du setter øksa fast? Nå har du sjansen – med startsted Bodø.

Les artikkelen

Tuvsjyen – Saltstraumen

Du kan ikke besøke Bodø uten å ha fått med deg stedet hvor de første menneskene slo seg ned for over 13 000 år siden. Vi tar deg med rett inn i eventyret der havørna hekker og måltidet er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Les artikkelen