Nordlystur

Det er mange vitenskapelige måter å beskrive nordlyset på, men for oss som bor her i nord er dette fenomenet helt magisk! Det er også en naturlig del av livet, og nordlyset har vært en vital kilde for mytologi, legender og kunst. Bli med oss på jakt etter Lady Aurora, vi garanterer en opplevelse for livet!

Opplev det magiske lyset

Nordlyset, også kjent som aurora borealis, er et spektakulært lysfenomen som oppstår når partikler fra solen kolliderer med jordens magnetfelt. Dette skaper fargerike lysdannelser på himmelen, ofte i grønne, rosa, røde, lilla, og gule nyanser.

Bodø, som ligger nord for polarsirkelen i Norge, er et ideelt sted for å oppleve nordlyset. Byens geografiske beliggenhet gir gode muligheter for å se dette fenomenet, spesielt i vintermånedene fra oktober til mars, når nettene er lengre og mørkere. For å få best mulig opplevelse, er det anbefalt å dra litt utenfor byen for å unngå lysforurensning. Populære utkikkspunkter inkluderer Mjelle og Kjerringøy, hvor man kan nyte det dansende lyset i en naturskjønn og rolig atmosfære.