Norsk Luftfartsmuseum

På Norsk Luftfartsmuseum kan du stå øye til øye med et ekte U2-fly, og du kan vandre rundt i timevis blant sivile og militære konstruksjoner. Med sine 10.000 kvadratmeter tilbyr museet stor bredde og dybde i sine utstillinger. Her får du gjenoppleve historien fra da Vinci og brødrene Wright og helt frem til dagens digitale løsninger.

Møt luftens helter

Luftfartsmuseet er den ideelle løsningen når regnet plutselig hamrer ned, eller hvis du ønsker et unikt innblikk i norsk og internasjonal luftfartshistorie. Besøk Twin Otteren, den lille, grønne maskinen som revolusjonerte Norge da kortbanenettet ble bygget på 70-tallet. Ta turen forbi den legendariske Spitfiren – flyet som vant slaget om England. Se nærmere på klassiske konstruksjoner som Ju 52 og Fokker F 28.

U2 skutt ned

Det amerikanske spionflyet U2 holdt på å utløse en tredje verdenskrig, og i 1960 var det plutselig Bodø hele verden rettet blikket mot. For det var her, rett nord for Polarsirkelen, at Gary Powers skulle ha landet etter å ha fløyet over Sovjetunionen. Men Powers og U2-maskinen ble skutt ned og Sovjet truet med å utslette alle norske flyplasser med atombomber. En samlet vesten holdt pusten, men krisen gled heldigvis over.

Guider

Museets kunnskapsrike guider arrangerer skreddersydde rundturer for voksne og barn. Norsk Luftfartsmuseum er stedet som kombinerer kunnskap med fascinasjon og utforskerglede.