Tuvsjyen – Saltstraumen

Du kan ikke besøke Bodø uten å ha fått med deg stedet hvor de første menneskene slo seg ned for over 13 000 år siden. Vi tar deg med rett inn i eventyret der havørna hekker og måltidet er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Eventyr til steinalderen

Eventyret starter i våre store og havgående gummibåter, som sørger for en rask, trygg og spektakulær tur i et nordnorsk kystlandskap som kan ta pusten fra den mest blaserte. Bli med inn i en natur hvor lyset er evig skiftende, konstant fascinerende.

Opplev et yrende fugleliv med skarv og havørn. Vi vet hvor ørna er og ofte møter vi den på meget nært hold. Dette må du oppleve for å forstå.

Skrekkblandet fryd

Så bærer ferden videre til verdens sterkeste malstrøm, hvor 400 millioner kubikkmeter vann skal presse seg gjennom et tre kilometer langt og 150 meter bredt sund.

Her oppstår det kraftige virvler som kan bli 10 meter i diameter og fem meter dype. Vi tar deg med midt inn i verdensattraksjonen. Så nært som mulig, men hele tiden med sikkerheten i førersetet.

Isbre

Så er det klart for en tur tilbake i tid. I Tuvsjyen har steinaldermenneskene ventet på deg «siden tidenes morgen» Ved ankomst blir det servert velkomstdrikk og gjort klart for en uforlignelig mat- og kulturopplevelse.

For det var her de første menneskene slo seg ned – for 13.000 år siden da isbreen begynte å trekke seg tilbake. På dette historiske stedet serveres det også historisk mat, tilberedt i kokegrop.

I gropa kan det legges fangst av fiske, hele lam og store lår av rein.

Tilbehør blir steinovnsbakt brød, sopp, rotgrønnsaker, urter, bær og nøtter. Makeløst godt! Samtidig presenteres fortellingen om våre steinalderforfedre, slik at det hele blir en komplett aften som avsluttes med turen tilbake til Bodø.