Newton Flight Academy

Flyvning for nybegynnere: Er du nybegynner anbefaler vi at du starter med ”grunnpakken”. Vi flyr med énmotors maskin, en Cessna 142. Du vil ta av fra Bodø Lufthavn, og fly i området rundt Bodø. Underveis vil du få lære å holde riktig høyde, mens du manøvrerer flyet i sirkel. Flyturen ender med landing på Bodø Lufthavn. Du får hele tiden veiledning fra vår instruktør.

Flyving for deg med litt erfaring

Alternativ 1

I dette scenarioet benytter vi Beechcraft Baron, 2 motors fly. Du vil ta av fra Bodø lufthavn, og ved ca 500 fot, svikter motoren. Vi legger inn utfordringer for deg, som for eksempel dårlig vær og redusert sikt. Her kan din oppgave som pilot bli å holde fart, posisjon, og å kunne snu for å returnere tilbake til Bodø. Litt flyteknisk må påregnes i flytiden, slik at man vet hvordan man på best mulig måte kan løse en situasjon som dette.

Alternativ 2

I dette scenarioet har Newton Airlines akkurat fått en privat flytur fra Svolvær lufthavn til Bodø. Underveis møter de en storm som de ikke klarer å unngå. Det er din jobb som pilot å navigere flyet tilbake til Bodø, ved hjelp av kart og instrumenter. Vinden gjør situasjonen svært vanskelig. Det er sterk vind i kastene, tåken setter seg, sikten blir lav og det er kun instrumentene som gjelder. Her er det opp til piloten selv å avgjøre hva som blir den beste løsningen. Skal flyet fortsette til destinasjonen, eller snu og vende tilbake til Svolvær lufthavn.

Alternativ 3

I dette scanarioet tar Newton Airlines turen til Svolvær, på oppdrag fra en lokal bedrift i Bodø, som skal på ”blåtur”.

Flymaskinen fylles med full tank drivstoff, slik at de er sikre på at de kommer seg tilbake til Bodø, uten å måtte tanke opp i Svolvær. Underveis til Svolvær, endrer været seg, som det ofte gjør her nord, og vinden kommer uforutsett. Motvind gjør at flyet bruker mer drivstoff enn forventet, og piloten må avgjøre om flyet har nok drivstoff tur-retur.

Events og teambuilding

Vi tilbyr skreddersydde arrangement for grupper, velegnet til å underholde kunder, til teambuilding og til ansatteutflukter. Ta kontakt med oss for mer informasjon, tilgjengelighet og priser.