RIB-Safari til Saltstraumen

Våre RIB turer er prisbelønte, i 2016 kåret Hurtigruten selskapet til «årets leverandør» i konkurranse med et 50 talls andre bedrifter Bli med til verdens sterkeste malstrøm. En RIB (Rigid Inflatable Boat)-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd.

Magiske krefter

For det er her, rett utenfor Bodø, at sansene blir bombardert med inntrykk. En kyst omkranset av magiske fjell som reiser seg som funklende Soria Moria-slott. Ute i horisonten en lysende Lofotvegg. Fra foten av 994 meter høye Sandhornet visker bølgene i kor med ekkoet av Blix-salmen ”Å eg veit meg et land”. Et land hvor skifersteinen fortsatt har merker etter den geologiske kollisjonen som skjedde for 450 millioner år siden.

Storfisk 134KG

Naturens egen sang spiller på historiens strenger og skaper en symfoni hvor hvite måker jubler mot asurblå himmel. Her flyr skarven rett ut av sagnet og inn i solnedgangen. Her svever fuglenes ukronede konge – den majestetiske havørna.

Ta turen ut til øyriket Værran og opplev det nordnorske lyset. Evig skiftende, endeløst fascinerende. Rosa, fersken, flammende oransje, ildrødt, bluesblått og granittgrått. Skaperverket spenner opp det store lerretet og med lyset som pensel skapes uforglemmelig kunst. Noen dager som et dryppende oljemaleri, andre dager en fløyelsmyk akvarell. En øm blyantskisse, en kontrastrik kullstifttegning. Og det er midt inne i dette maleriske landskapet at du kan bli med ut på jakt etter storfisken. Opplev kriblingen i kroppen når det napper i snøret, når snella skriker i det torsken hugger tak, eller kveita på 134 kg.

Trolske strømvirvler

Men dette er bare oppspillet til eventyret. Forsmaken på magien. Aperitiffen før Saltstraumen tar over showet. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen.

Og det var her inne de dukket opp. De første menneskene som vandret inn i Norge – for 13.000 år siden. For her kunne de høste fra en gavmild natur. Fisk, skjell, hval, rein og elg. Og her kan du selv få smake den historiske maten. Steinalderbrød av urhvete fylt med speket hvalkjøtt. Nippe til steinalderte av bær, urter og honning, servert i kamskjell. Se reinsdyrlår og rotgrønnsaker bli gravd frem fra kokegropen.

Disse unike opplevelsene ligger rett utenfor Bodø, en moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som ligger kun 80 minutter med fly fra Oslo

For å planlegge din tur til Saltstraumen sjekk Saltstraumentabellen