HISTORISKE EVENTYR

 

Bli med oss på en reise inn i Norge slik det en gang var. Nå har du sjansen til å vandre langs de samme stiene som Knut Hamsun en gang gikk. Ta turen inn i dikterhøvdingens rike, se naturen som inspirerte ham til å skape mesterverk som ”Svermere”, ”Rosa”, ”Pan” og ”Victoria”. For dette er området hvor diktene er hamret inn i massive fjelltopper, hvor poesien synger i fossefallene, hvor kjærligheten flommer langs blomsterdekkede enger. Her skriver havet sin egen roman der det farges rødt som rødmende elskere under midnattssolas lekne stråler.

Historiske eventyr tar deg med ut til Kjerringøy, det best bevarte handelsstedet i Norge fra 1800-tallet. I det du går i land er det som å åpne døren til en annen tid, en annen tilværelse. Her får du et unikt innblikk i nessekongenes liv, en innsikt i hvordan fisket endret en hel nasjon.

Men Salten har mer. Salten er mye eldre. På innsiden av verdens sterkeste tidevannsstrøm – Saltstraumen – ligger Tuvsjyen. Her dukket de opp, de første menneskene som vandret inn i Norge – for 13.000 år siden. For her kunne de høste fra en gavmild natur. Fisk, skjell, hval, rein og elg. Den dag i dag finnes det spor av steinaldersamfunnet som dannet grunnlaget for det Norge vi kjenner i dag.

  

Er du interessert i sivil og militær luftfartshistorie, er Norsk Luftfartsmuseum et sted hvor du kan fortape deg i et vell av informasjon og flymodeller. Her henger U2-flyet, det amerikanske spionflyet som plutselig satte Bodø og Norge på verdenskartet under den kalde krigen. Få historien om de superhemmelige toktene da verden sto på randen av en tredje verdenskrig.

Disse unike opplevelsene ligger rett utenfor Bodø, en moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som ligger kun 80 minutter med fly fra Oslo.

TUVSJYEN
TUVSJYEN

Du kan ikke besøke Bodø uten å ha fått med deg stedet hvor de første menneskene slo seg ned for ca 13 000 år siden. Vi tar deg med rett inn i eventyret der havørna hekker og måltidet er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Les mer
ÆVENTYR I HAMSUNS FOTSPOR
ÆVENTYR I HAMSUNS FOTSPOR

Bli med til dikterhøvdingens hjemtrakter og på en vandring langs kunstens og litteraturens stier.

Les mer
LUFTIG EVENTYR
LUFTIG EVENTYR

Bli med til Norsk Luftfartsmuseum og stå øye til øye med det amerikanske spionflyet U2 som holdt på å utløse en tredje verdenskrig!

Les mer
HAVSAFARI TIL KJERRINGØY
HAVSAFARI TIL KJERRINGØY

Kast loss og sett kursen rett inn i hjertet av nordnorsk historie!

Les mer

SKREDDERSØM

Ønsker du et skreddersydd eventyr?
Vi tilbyr skreddesydde eventyr for deg og din gruppe slik at opplevelsen blir akkurat slik dere ønsker.

Kontakt oss:
knut@stella-polaris.no - mobil 482 49 626

henry@stella-polaris.no - Mobil 481 44 050

torbjoern.engen@stella-polaris.no - mobil 90869392

Eller fyll ut vårt kontaktskjema for opplevelser og eventyr her.