EVENTYR TIL HAVS

Bli med til verdens sterkeste malstrøm. En RIB (Rigid Inflatable Boat)-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Du drar gjennom et enestående alpint kystlandskap. For det er her, rett utenfor Bodø, at sansene blir bombardert med inntrykk. En kyst omkranset av magiske fjell som reiser seg som funklende Soria Moria-slott. Ute i horisonten en lysende Lofotvegg. Fra foten av 994 meter høye Sandhornet visker bølgene i kor med ekkoet av Blix-salmen ”Å eg veit meg et land”. Et land hvor skifersteinen fortsatt har merker etter den geologiske kollisjonen som skjedde for 450 millioner år siden.  

Naturens egen sang spiller på historiens strenger og skaper en symfoni hvor hvite måker jubler mot asurblå himmel. Her flyr skarven rett ut av sagnet og inn i solnedgangen. Her svever fuglenes ukronede konge – den majestetiske havørna. 

Ta turen ut til øyriket Værran og opplev det nordnorske lyset. Evig skiftende, endeløst fascinerende. Rosa, fersken, flammende oransje, ildrødt, bluesblått og granittgrått. Skaperverket spenner opp det store lerretet og med lyset som pensel skapes uforglemmelig kunst. Noen dager som et dryppende oljemaleri, andre dager en fløyelsmyk akvarell. En øm blyantskisse, en kontrastrik kullstifttegning. Og det er midt inne i dette maleriske landskapet at du kan bli med ut på jakt etter storfisken. Opplev kriblingen i kroppen når det napper i snøret, når snella skriker i det torsken hugger tak. 

   

Men dette er bare oppspillet til eventyret. Forsmaken på magien. Aperitiffen før Saltstraumen tar over showet. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen.  

Og det var her inne de dukket opp. De første menneskene som vandret inn i Norge – for 13.000 år siden. For her kunne de høste fra en gavmild natur. Fisk, skjell, hval, rein og elg. Og her kan du selv få smake den historiske maten. Steinalderbrød av urhvete fylt med speket hvalkjøtt. Nippe til steinalderte av bær, urter og honning, servert i kamskjell. Se reinsdyrlår og rotgrønnsaker bli gravd frem fra kokegropen.  

Disse unike opplevelsene ligger rett utenfor Bodø, en moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som ligger kun 80 minutter med fly fra Oslo.

HAVØRNSAFARI
HAVØRNSAFARI

Havørna svever over Bodø! Bli med oss og opplev denne majestetiske skapningen på nært hold!

Les mer
TUVSJYEN
TUVSJYEN

Du kan ikke besøke Bodø uten å ha fått med deg stedet hvor de første menneskene slo seg ned for ca 13 000 år siden. Vi tar deg med rett inn i eventyret der havørna hekker og måltidet er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Les mer
VERDENS STERKESTE MALSTRØM
VERDENS STERKESTE MALSTRØM

Vær med oss til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm.

Les mer
EVENTYRLIG FISKELYKKE
EVENTYRLIG FISKELYKKE

Eventyret for deg som ønsker et fiskeopplevelse du aldri har sett maken til!

Les mer

SKREDDERSØM

Ønsker du et skreddersydd eventyr?
Vi tilbyr skreddesydde eventyr for deg og din gruppe slik at opplevelsen blir akkurat slik dere ønsker.

Kontakt oss:
knut@stella-polaris.no - mobil 482 49 626

henry@stella-polaris.no - Mobil 481 44 050

torbjoern.engen@stella-polaris.no - mobil 90869392

Eller fyll ut vårt kontaktskjema for opplevelser og eventyr her.